Puterea de a spune "nu stiu" | MARKS

MENU

Puterea de a spune “nu stiu”

Articole

de Rhymer Rigby in Financial Times, luni, 17 septembrie 2012
“Nu știu” poate fi unul dintre cele mai grele lucruri pe care le poți spune la locul de muncă. Dar dacă ai puterea de a exprima aceste cuvinte, ele pot să îți ofere încredere în tine și pot chiar să te arate în ochii celorlalți onest și competent și uneori chiar te poziționează deasupra celor care într-adevăr știu.

De ce sunt oamenii atât de îngrijorați atunci când nu știu?

“În unele industrii, spre exemplu în banking, oamenii sunt încurajați să pară că înțeleg totul și să dezvolte un aer de omnipotență”, spune Robert Kesley, un fost bancher, autorul cărții “Ce te oprește?”.

Sandra Cunningham, antrenor executiv la Outside In, adaugă: “Mulți dintre noi cred că trebuie să aibă toate răspunsurile pentru că altfel dau greș.”

Ce cauzează acest lucru?

“A crede că trebuie să știm totul poate să fie foarte restrictiv, pentru că limitează oportunitățile de a ne deschide mintea spre alte surse de informație, spre alte opinii”, spune Dna. Cunningham. “Asta poate să inhibe potențialul nostru de creativitate și implicit devine stresant. A renunța la ideea că le știm pe toate poate să genereze un sentiment eliberator. Un lider care face acest lucru, îi ajută să se dezvolte pe cei pe care îi conduce.”

Dl. Kelsey spune: “Poate fi foarte periculos. Te trezești în întâlniri vorbind despre lucruri pe care nimeni nu le înțelege, deci întâlnirea respectivă este inutilă. La scară organizaținală, acest lucru este devastator, cum a fost cazul Enron. Am lucrat cu ei – în momentul în care admiți că esti cel mai deștept din încăpere, pur și simplu nu poți admite că nu știi.”

“A susține că știi totul este foarte riscant”, spune Hazel Carter-Showell de la CarterCorson, specialist în psihologie organizațională. “Uneori este foarte evident că te prefaci. Sau poți fi într-un interviu de job în care persoana care te intervieveză cunoaște domeniul mult mai bine decât tine.”

Ce câștig dacă spun “nu știu”?

“E foarte folositor să spui că nu știi, atât timp cât o faci cu încredere în tine”, spune Dl. Kelsey. “Asta face diferența între un mindset cu potențial de asimilare și unul fără. Primul îți oferă posibilitatea de a învăța.”

Nu ești numai tu.

A recunoaște că nu știi poate fi benefic în cazul construirii de noi relații. Dna. Cunningham spune: “A permite celorlalți să te ajute generează încredere și te ajută să colaborezi mai mult. Iar asta e foarte flatant și pentru cel ce te ajută.”

Poate să îți confere o încredere în tine pe care și ceilalți o văd.

Dna. Carter spune: “Dacă te afli într-o situație în care nimeni nu știe despre ce e vorba și tu ești persoana care ridică mâna vei fi curajos în ochii celorlalți, care vor mulțumi că în sfârșit cineva a întrebat ce înseamnă”.

Exista momente în care a nu ști e de rău?

“Dacă ești într-un meeting și ți se oferă să citești un raport pe care îl cunoști în prealabil, e de așteptat că vei ști punctele cheie ale raportului”, spune Dna. Carter-Showell.

Este mai bine să admiți că nu știi decât să te prefaci că știi. Iar asta nu poate să îți aducă prejudicii pe termen lung, atât timp cât este un incident izolat.